Siófok a legfontosabb

2019.01.18. 15:50

Hamvas Péter: Siófok, a nyár fővárosa nem lehet ellenzékben!

Hamvas Péter Siófok Város társadalmi megbízatású alpolgármestere bejelentette: belépett a helyi Fidesz csoportba, és a jövőben fideszes alpolgármesterként segíti a város munkáját.

Ezzel együtt lemondott az Együtt Siófokért Egyesület elnöki posztjáról. A legutóbbi önkormányzati választásokon az erre az egyesületre leadott szavazatokkal lett a testület tagja.

– Miért most döntött úgy, hogy kéri felvételét a Fideszbe? – kérdeztük.

– Az ügy előzményei a 2014-es önkormányzati választások utáni hónapok történéseihez vezethetők vissza – mondta Hamvas Péter. – Lengyel Róbert polgármester ragaszkodott ahhoz, hogy Potocskáné Kőrösi Anitát jelölhesse főállású szakmai alpolgármesternek. Már akkor kiderült, hogy van valami a háttérben. Az új alpolgármester rövid időn belül belépett a siófoki Jobbik alapszervezetbe, majd egy nappal később a Jobbik helyi szervezetének elnökévé választották. Ettől kezdve jobbikos alpolgármestere lett Siófoknak. Annak idején a többség bizalmából független, nem főállású alpolgármesteri tisztséget kaptam. Hamar kiderült sajnos, hogy a polgármester politikai hangulatkeltéssel és feljelentések sorozatával próbál meg városvezetői szerepkörében eljárni. Ma már sokan gondolják azt Siófokon, hogy hasznosabb lenne inkább a város fejlesztésével foglalkoznia. A polgármester sajnos igyekezett úgy beállítani a helyzetet, hogy a testület minden ötletét, javaslatát akadályozza. Miközben a tények azt mutatják, hogy a napirendek több mint 95 százalékát teljes egyetértésben, egyhangúan fogadja el a testület. A városházi kommunikációt a polgármester közösségi oldalán megjelent, sajnos többségében hangulatkeltő, nem ritkán vádaskodó, esetenként az igazság nem minden részletét feltáró bejegyzések jelentik. Itt többnyire csak az őt támogató hozzászólások jelenhetnek meg. Így telt el négy év. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, s ezért gondoltam úgy: mást és másként kellene már tenni, s ehhez nekem is változtatni kell.

– Mi változik ezzel?

– Alapvetően olyan feladatokat látok el, amilyeneket a polgármester rám bíz, de úgy érzem egy többségi frakcióval mellettem én is hatékonyabban tudom végezni a munkámat. Siófok, a Nyár Fővárosa nem lehet folyamatosan ellenzékben! Itt a várospolitika, a kötelező és önként vállalt feladatok ellátása az elsődleges. Éppen ezért azt szeretném, ha a jövőben sokkal inkább arról beszélnénk, hogy mit hogyan lehet, és nem arról, hogy mit hogyan és miért nem lehet. Eredményeket csak a város lakosságával közösen, nyugodt, céltudatos munkával lehet elérni, ez mindannyiunk közös érdeke a városért.

– Az idén ősszel lesz az önkormányzati választás, nem kevés már az idő a változáshoz?

– Soha nem késő valamit elkezdeni. De lássuk be végre, minden elfecsérelt idő kárt okoz a városnak. Siófok nem bír ki még egyszer fél évtizedet vízen és kenyéren csak azért, mert minden más fontosabb a városnál. Végre vegyük tudomásul: nekünk Siófok a legfontosabb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában