Változás

2019.02.18. 17:30

A gazda ideje számít az ügyfélfogadásban

Több új változás is érinti a somogyi gazdálkodókat februártól, hiszen amellett hogy érvényesíteni kell az őstermelői igazolványokat, változik a falugazdászok ügyfélfogadási ideje.

Koszorus Rita

Február 4-től vezette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak új ügyfélfogadási rendjét. A módosítást az elmúlt évek tapasztalatai alapján hajtották végre, és ezzel a gazdálkodók számára kiszámítható, stabil ügyfélkiszolgálói hátteret igyekeznek teremteni.

Habár a módosítások után kevesebb helyszínen van falugazdász ügyfélfogadás, de ezekben az irodákban egész évben folyamatosan, hosszabb nyitvatartással várják a gazdákat.

A termelők kérése alapján módosult a kaposvári Nagypiacon a falugazdász elérhetősége. Ott februártól péntekenként 8 órától 11 óráig van ügyfélfogadás.

Megtudtuk, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kaposvári igazgatóságán már kedden fél hatig van ügyintézésre lehetőség.

Ide jár Kungli Ferenc gazdálkodó is. – Bármilyen kérdésben fordultam a falugazdászhoz, mindig készséges volt – mondta a kaposvári őstermelő. – Örülök, hogy hosszabb lesz a nyitvatartás, azzal pedig egyetértek, hogy racionalizálják az ügyfélfogadás idejét.

Balla Csaba felsőmocsoládi termelő sajtkészítéssel foglalkozik, neki már eddig is utaznia kellett a falugazdászhoz. – Mivel a faluban rajtam kívül sajnos csak egy termelő van, ide egy ideje nem jár ki – mondta. – Számomra nem gond az utazás, hetente járok Kaposvárra, de a falugazdászt Mernyén szoktuk felkeresni.

A változásokról az önkormányzatok hirdetőtábláin és a NAK internetes portálján is tájékozódhatnak a kamarai tagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában