fejlődés

2019.02.26. 11:28

Felújítják az iskolát, gazdaságosabb lesz a működés

Régóta várt energetikai felújítás kezdődött meg a napokban a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyintézményén. Az önkormányzat nyert támogatást a beruházásra, mellyel szeptemberre szeretnének elkészülni.

Gy. Zs.

Sütő László polgármester elmondta: az önkormányzat 250 millió forintot nyert el a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül a beruházásra.

A munka során szigetelik a helyi védett épület födémrészét, s napelemet is kap az intézmény – tudtuk meg Szilágyi Istvántól, az iskola főigazgatójától. A már megkopott régi nyílászárókat új, egyedi gyártású ablakokra cserélik és a már elavult fűtésrendszert is korszerűsítik. Az iskola egyik épületrésze új festést és szigetelést kap. Az intézményvezető szerint nagyon várták a felújítást, örülnek a fejlesztésnek. Hiszen nem csak esztétikailag újul meg az 1928-ban épült iskola, de sokkal gazdaságosabb lesz a működtetése és a tanítás is komfortosabb körülmények között történhet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában