Biciklis fejlesztések

2019.03.21. 15:25

170 közbringa és új kerékpárutak Kaposváron

 Csaknem egymilliárd forint uniós forrásból fejleszti a közbringahálózatot, valamint 14 kilométer kerékpárutat alakít ki Kaposvár város önkormányzata.

Góz Lilla

Borhi Zsombor alpolgármester csütörtöki sajtójátékoztatóján elmondta: az eddigi négy bringaállomás tizennyolcra bővül, amelyekre 170 elektromos rásegítéses kerékpárt helyeznek ki.

– Tizennégy kilométer hosszan alakítunk ki kerékpár utakat, sávokat – mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere a sajtótájékoztatón. – Csak, hogy a legfontosabbakat soroljam, a Béke utcától a Raktár utcai körforgalomig, a Mező Imre úti csomóponttól a Kaposvári Villamossági Gyárig és az Izzó utcában. Célunk, hogy megteremtsük a lehetőséget arra, hogy a munkába is kerékpárral tudjanak közlekedni a dolgozók. A tervek szerint jövő év elejére valósulnak meg a beruházások.

Borhi Zsombor megjegyezte: a korábbi közbringa rendszert leszerelik. Akik már megvették a közbringa használatához bérletüket, pénzüket a kaposvári Tourinform irodán kapják vissza. Erről levélben kapnak értesítést az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában