víz világnapja

2019.03.24. 15:16

A vizet védték az ovisok Kaposmérőben

Víz világnapja projekt hetet tartottak a kaposmérői Bokréta óvodában is.

Barkóczy László

A Víz világnapja alkalmából egy hetes projekt keretében változatos tevékenységeket szerveztek a gyerekek számára. Olyan programokat terveztek , ahol a gyerekek a vizet, mint éltető elemet mind több szempontból vizsgálhatták, azzal feladatokat végezhettek. Ezek közül néhányat különösen nagy érdeklődés övezte.

Földgömb segítségével bolygónk megismerése is feladat volt, ahol a gyerekek láthatták, milyen nagy részét borítja a Földnek víz. Ezt követően kísérleteztek is a vízzel, megfigyelték az oldódás, és a párolgás folyamatát.

A projekthét keretében változatos vizuális technikákat alkalmaztak, mint amilyen például a golyóval való festés. A gyerekek különböző játékkörnyezeteket is kialakíthattak az egyéni elképzeléseik figyelembevételével. Így aztán babát fürdettek, tavacskát készítettek a csoportszobában. De az ovisok ellátogattak a Kapos folyóhoz is.

A projekt célja a gyerekek környezettudatos magatartásának kialakítása volt, valamint a környezetvédő magatartás megalapozása, fejlesztése is célként jelent meg. Ismeretszerzés a víz hasznosításának lehetőségeiről, a takarékos vízfelhasználás szokásainak kialakítása. A gyermeket körülvevő világ személyes megtapasztalása, ismeretek szerzése a víz fontosságáról, védelméről.

Az óvoda fontosnak tartotta, hogy a környezettudatos magatartást már egészen kiscsoporttól a családdal közösen alakítsa ki a gyermekek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában