siker

2019.04.04. 09:00

A mákos bejgli és a mézeskalács megédesíti a győzelmet

Herold Péter, a Kolping Katolikus Szakközépiskola diákja az élmezőnyben fejezte be a pék szakma kiváló tanulója verseny első fordulóját: Székesfehérváron az első három között végzett, így számára egyenes út vezet az Agrár Szakma Sztár döntőjébe, amelynek április közepén Budapest ad otthont. A mákos és a diós bejgli úgy sikerült, ahogy a nagykönyv írja, s a fiatalember sikert aratott kör és szív formájú mézeskalácsával is.

Harsányi Miklós

– A tojás felverésétől a sütési idő pontos betartásáig rakásnyi dologra kell figyelni, ráadásul verseny körülmények között még izgalmasabb a munka – folytatta Herold Péter. – Volt értelme a felkészülésnek: a döntőn lenyűgöző munkák készültek, ám így is bejutottam az első három közé. Az ország minden részéből érkeztek indulók, összesen 21-en szerepeltünk.

A 23 éves fiatalember – akit felkészítő tanára, Ivók Tamás is elkísért a székesfehérvári fordulóra – elméleti tudását is megcsillogtatta: a Mindszenti kalács és a paprikás kifli gyártástechnológiáját ismertette, míg az írásbelin részben szakmai számításokkal erősítette meg felkészültségét. Tudásvágy és jókora adag kíváncsiság: a nagybajomi diák úgy érzi, erre is szükség van ahhoz, hogy boldoguljon a szakmában. A korábban ökölvívó edzésre járó fiú szelínagybaden megjegyezte: teljes erőbedobással készül a jövőre. S ha a szerencse később is mellé szegődik, szakoktatóként szeretne foglalkozni majd a fiatalokkal. Herold Péter nemcsak az iskolai gyakorlaton süt szívesen, a család és barátok kedvéért otthon is bármikor kapható munkára. Kakaós csiga, pozsonyi kifli, túrós batyu vagy épp burgonyás pogácsa: bármilyen finomságról is legyen szó, otthonosan mozog az édes és sós sütemények világában, s hamarosan vanilia fagyival díszített és forró fehér csokival leöntött brióssal akarja meglepni környezetét. A nagybajomi versenyzőnek addig is legfőbb vágya, hogy a fővárosi döntőn helytálljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában