fotók

2019.04.07. 19:40

Boróka emlékéért tekertek, közben támogatást gyűjtöttek

Jótékonysági bringatúrát szerveztek vasárnap a Balatonhoz közeli településeken. Az esemény ötletgazdája Zsiga Csaba fonyódi bringás volt, aki tavaly fogadásból egyedül tekerte körbe a Balatont azért, hogy támogathasson egy daganatos beteg kislányt. Csaba vállalása sokaknak tetszett, ezért idén már hatvanan pattantak kerékpárra.

Marosi Gábor

Vasárnap délelőtt tíz óra után indultak el a kerékpárosok Fonyódról Balatonmáriafürdő irányába. A biciklisek ezután Marcali felé vették az irányt, majd Lengyeltóti és Balatonboglár érintésével tértek vissza a kiindulási helyre. A kerékpártúrát azért szervezték meg, hogy az Eurakvilo Alapítványt minél több pénzzel támogassák. Ennek előzménye azonban egy évvel korábbra nyúlik vissza.

– Tavaly fogadásból hét óra alatt körbetekertem a Balatont – fogalmazott Zsiga Csaba. – Azért vállalkoztam erre, hogy pénzt gyűjtsek egy daganatos beteg fonyódi kislánynak Borókának, akinél két éves korában diagnosztizálták a betegséget. A kislány és szülei emberfeletti harcot vívtak a gyilkos kórral szemben, de soha nem kértek segítséget. Én viszont szerettem volna örömöt szerezni Borókának, ezért vállaltam az egészet.

– Sajnos Boróka azóta elhunyt – folytatta Zsiga Csaba. – Az emlékét azonban szeretném megőrizni, ezért szerveztem meg a mostani túrát, amelyhez hatvanan csatlakoztak. Érkeztek bringások Marcaliból, Kaposvárról, Szigetszentmiklósról, Budapestről, Pécsről és az Észak-Balatonról is. A túra alatt megálltunk Gyugyon az Örökkévalóság parkban, ahol Boróka hamvai vannak elszórva. Ott felidéztük a kislány emlékét és egy-egy szál tulipánt helyeztünk el a mementónál.

 

– Több százezer forint gyűlt össze a túrán – hangsúlyozta Zsiga Csaba. – A pénzt annak az alapítványnak ajánljuk fel, amelyik Boróka családját is segítette a gyógykezelések alatt. Támogatták például a kórházba szállítást és a kislány családjának az elszállásolását a klinika mellett. Aki nem tudott eljönni a túrára, de szeretné támogatni az alapítvány, banki átutalással megteheti – mondta a fonyódi kerékpáros, majd hozzátette: a biciklitúrát jövőre is szeretné megszervezni, hogy más rászorulókat is támogatni tudjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában