bölcsödeprogram

2019.04.06. 09:00

Tájékozottan érdemes dönteni a bölcsiről

A megyében jelenleg összesen 51 bölcsődei ellátást nyújtó intézmény 993 férőhelyet működtet.

Koszorus R.

Egyre gyarapodik a magánbölcsődék száma is, ahol azok a szülők is felügyeletet biztosíthatnak gyerekeiknek, akiknek állami intézménybe nem került be csemetéje.

A kormány bölcsődefejlesztési programja nyomán 2010. óta másfélszeresére nőtt a férőhelyek száma országszerte. A program idén folytatódott, több somogyi település is beadta pályázatát, hiszen a kormányzat célkitűzése volt, hogy minden olyan településen ahol legalább negyven három év alatti gyermek él, vagy öt olyan család van, ahol igénylik a bölcsődei szolgáltatást, az önkormányzatoknak létre kell hozni intézményt. A megyében tizenhárom településen valósul meg fejlesztés összesen 130 férőhellyel. A még 2017-ben indult mini bölcsődei pályázatnak köszönhetően tizennégy további férőhely jön létre két településen. Az önkormányzatok új bölcsődék kialakítására vonatkozó pályázataikat egészen 2020 tavaszáig nyújthatják be.

Bölcsődébe az a gyerek mehet, aki legalább húsz hetes, harmadik évét idén augusztus 31-ig betölti. Az ellátást elsősorban azok a szülők kérhetik, akik munkavégzés, munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, tanfolyamon, vagy nappali képzés, netán betegségük, egyéb ok miatt nem tudják megoldani a gyermek nappali ellátását. Annak pedig előnye van, akinek szülője munkaviszonyban áll.

A Kaposvári Bölcsődékbe folyamatos a beiratkozás, hiszen a szülők nem tudják, mikor mennek vissza dolgozni, ezért az intézmény biztosítja ezt a lehetőséget számukra.

A beiratkozással kapcsolatos információt a bölcsődék honlapján kaphatnak a szülők, személyesen pedig a Bölcsőde Kóstolgatón tájékozódhatnak április 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában