köszöntés

2019.04.23. 18:08

Telt házzal működnek a bölcsik

Kedden a kaposvári városházán köszöntötték a kisdedek nevelőit. Telt házzal működnek a bölcsődék a városban, jelenleg 160 beíratott gyermekkel foglalkoznak, s csak a Petőfi utcai és a Szigetvári utcai bölcsődékben akad még szabad hely.

Kovács Gábor

Az öt kaposvári bölcsődében 64 bölcsődei szakdolgozót foglalkoztatnak, s az idén képzik azokat a dajkákat, akik immár szakdolgozóknak számítanak. Az elmúlt időszakban a Tulipános és a Tátika bölcsőde nagyobb felújításon esett át, de valamennyi kaposvári bölcsődében új eszközöket szereztek be, bővült az udvari és beltéri játékok készlete, és kicserélték a néhol ötven éves bútorokat.

A bölcsődék napján a dolgozók egy továbbképzésen estek át, majd a városháza dísztermében tartottak fogadást a tiszteletükre. A Tallián utcai tagóvoda gyermekeinek műsora után Oláh Lajosné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Köszönetet mondott a helytállásukért, mert amikor tavaly hasmenéssel járó fertőzéshullám söpört végig a bölcsődéken, igyekeztek megnyugtatni a szülőket, és támaszai voltak a családoknak. Hozzátette, hogy a legfiatalabb generáció az, amely használni fogja a mai beruházásokat, például a 67-es gyorsforgalmi utat, az uszodát vagy a színházat.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere megköszönte a bölcsődei dolgozók munkáját, aki nagyapaként is átérzi a tevékenységük fontosságát. Kijelölte a célt, hogy a gazdasági válság legyőzése után a Kaposvárt is érintő demográfiai visszaesést kell megállítani. Ebben számít a bölcsődei dolgozók munkájára, tőlük szeretné megtudni, hol kell új csoportokat indítani, új bölcsődéket építeni. A rendezvény végén elismerést adott át Ferencz Bernadettnek, a Szigetvári utcai bölcsőde csoportvezetőjének, Méng Lászlónénak, a Búzavirág utcai bölcsőde, és Virágné Budi Zsuzsannának, a Tulipános bölcsőde kisgyermeknevelőinek.

 

Bölcsődefejlesztési programot indítottak

2010 óta ünneplik meg a bölcsődei dolgozók napját minden áprilisban. 2017-ben az országban új bölcsődefejlesztési programot indítottak. Abban az évben 46 475 hely volt összesen a különböző bölcsődékben, ez a szám 2018-ra elérte a 47 169-et. A KSH összegzése szerint az elmúlt évben a több mint 44 ezer kisgyerek napközbeni ellátását 765 bölcsőde, 85 minibölcsőde, 927 családi bölcsőde és nyolc munkahelyi bölcsőde biztosította hazánkban. Tavaly országszerte 32 ezer gyermeket írattak be a bölcsődékbe, viszont a beíratott gyermekek számán felül még maradt szabad hely, szám szerint 2592. A fejlesztések eredményeképpen sok kistelepülésen indítottak új beruházást vagy tervezik bölcsőde építését a megyénkben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában