segítség

2019.04.25. 10:00

Tízezer diák kirándulását támogatta a megyei önkormányzat

Csaknem tízezer somogyi diák osztálykirándulásához járult hozzá a megyei önkormányzat a Szülőföldem Somogyország program keretében: továbbra is vonzó úti cél Kaposvár, a Balaton és Patca.

Harsányi Miklós

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke szerdán a barcsi Arany János Általános Iskolában megtartott sajtótájékoztatón kifejtette: 2011-től 2016-ig a Megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak juttattak fejenként ezer forintot, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték. Az elmúlt években rendkívül sikeres volt a Megyebál, így már harmadszor nem ezer, hanem kétezer forinttal támogatták a diákok kirándulását. A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe kiránduló osztályok juthattak támogatáshoz.

– A kirándulások úti céljai bemutatták Somogy sokszínűségét, értékeinek sokaságát, amelynek megismertetése, s megőrzése fontos megyei feladat – emelte ki az elnök. – A Szülőföldem Somogyország program keretében az első nyolc évben 8632 diák kirándulásához járult hozzá a megyei önkormányzat. Az idén ez a szám 9864-re nőtt: 37 somogyi általános iskola 1232 diákja részesült mintegy 2,4 millió forint hozzájárulásban.

Változatlanul népszerű úti cél a Balaton, Kaposvár és Patca. Horváth Edit, a barcsi Arany János Általános Iskola igazgatója azt mondta: céljuk, hogy a szűkebb környezetük mellett a somogyi értékeket is bemutassák, ezért pályáztak a programra, melyen négy éve rendszeresen részt vesznek. Peperő Edit, az osztálykirándulásokat szervező pedagógus elmondta: az elmúlt években már jártak többek közt Patcán és Kaposváron is, idén két alsó tagozatos osztályuk kirándul a Balatonhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában