tematikus beszélgetések

2019.05.13. 18:10

Egészség és biztonság: fejlődési pályán Kaposvár

Tematikus beszélgetések – 2019 című rendezvénysorozat keretében Szita Károly, Kaposvár polgármestere hétfőn a helyi civil egyesületek képviselőivel találkozott a városházán.

Harsányi Miklós

– Az önök véleménye, javaslata és közösségszervező ereje nélkül nem lehetett volna olyan eredményeket elérnünk, amelyeket sikerült az elmúlt évtizedben – mondta Szita Károly Kaposvár polgármestere – Közösséget alakítani, közösséget szervezni a legnehezebb a világon, s ezt önök teszik. Kisebb vagy nagyobb társaságokat fognak össze, kisebb-nagyobb társaságokban beszélgetnek a kaposváriakkal, s egy ilyen beszélgetéseken sok minden felszínre jön.

Mozizással folytatódott a program: megújult orvosi rendelők, modern busztelephely, sportcsarnok, s a Csiky Gergely Színház korszerűsítése is felvillant a város beruházásait bemutató filmben. A polgármesteri találkozón részletesen szó esett a következő időszak főbb feladatairól is: a magasabb bérek, s a demográfiai válság leküzdésén kívül kiemelt cél az egészség és a környezetvédelem, illetve az energiafüggőség leküzdése.

Szita Károly rámutatott: valamennyi fejlesztés és építkezés a kaposváriak javát szolgálják. A rendezvényen kérdéseket, kéréseket tolmácsoltak a civil szervezetek vezetői, Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna, a cukorbetegek egyesülete kiemelte: hazánkban, s világszerte is járványszerűen terjed a cukorbetegség, döntő feladat a megelőzés. Azt kérte, hogy csoportjuk részt vehessenek a város rendezvényein, ahol szűréseket végeznek. Rosta István ehhez kapcsolódva a dohányzás és alkoholizmus elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet, Vargáné Friss Judt, a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesületének elnöke elégedetten nyugtázta a Kortalan torna programot, s másokat is biztatott a rendszeres testmozgásra. Bosnyák János, a megyei huszárok egyesületének elnöke a közbiztonság kapcsán rámutatott: meg kell becsülni a város értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában