segítség

2019.05.04. 11:30

Elektromos járművek segítenek a segélyszervezeteknek

 Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 450 millió forinttal támogatja országos karitatív szervezetek elektromos gépjármű beszerzését, s ezzel segítik a logisztikai feladatok ellátását.

Harsányi Miklós

Az új beszerzésű elektromos járművek üzemeltetési költségei a nem elektromos gépjárművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki, így a járműflotta cseréje, bővítése jókora költségmegtakarítást tesz lehetővé.

– A szervezetenként hat-hat új elektromos gépjármű – személyautók, személyszállító kisbuszok és áruszállító gépjárművek – cseréjével az elavult járműpark is korszerűsödik – közölte lapunkkal a szaktárca kommunikációs főosztálya. – A támogatás célja a szociális és humanitárius szolgáltatások szélesebb körű hozzáférhetőségének elősegítése mellett az elektormobilitás hazai elterjedésének előmozdítása.

A támogatást elnyerő Karitatív Tanács tagjai – Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász-Caritas Hungarica – olyan szervezetek, amelyek legalább nyolc éve folytatnak karitatív tevékenységet, országos hálózattal és legalább három regionális központtal, a segélyakciók lebonyolításához szükséges megfelelő logisztikai háttérrel rendelkeznek, s országosan legalább 40 személyt foglalkoztatnak, s minimum három regionális raktárat működtetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában