néptánc fesztivál

2019.05.05. 15:47

Háromszáz ifjú néptáncos ropta a színpadon

Háromszázan léptek fel vasárnap a 34. Együd Árpád Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon.

K.G.

A résztvevők felét az Együd Árpád Művészeti Iskola növendékei adták, de érkeztek csoportok Balatonboglárról, Lengyeltótiból, Somogyjádról és Szennából is. Tizenkét csoportban mutatkoztak be. Több korosztályban versengtek, a 6-10 évesek, a 10-14 évesek, a 14-18 évesek, illetve egy vegyes korosztályú kategóriát is létrehoztak a kis létszámú iskoláknak vagy műhelyeknek. A fellépők arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelekkel gazdagodtak.

 

Az ország egyik legrégebbi, nagy múltra visszatekintő fesztiválja ez, még Csíkvár József és Szabados Péter kezdeményezésére alapították, idézte fel kérésünkre Merczel István, a Somogy Megyei Néptáncszövetség elnöke.

Az idei találkozót a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, és tavaly óta a fesztivál tanulmányi versenynek minősül az Oktatási Hivatal jóvoltából. Az idén az első kistérségi bemutatót tartották Kaposváron, ezt egy nagyatádi, majd egy siófoki seregszemle követi, végül az arany gálát június 16-án rendezik meg a megyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában