Bringázz a Munkába!

2019.05.06. 16:49

Megreggeliztették a munkába induló kerékpárosokat

Több mint harminc kerékpárost hívtak meg reggelire hétfő délelőtt Kaposvár főterén a „Bringázz a Munkába!” kampány keretében.

Marosi Gábor

Schimmer Erzsébet, az esemény szervezője kérdésünkre elmondta: céljuk az, hogy a fenntartható közlekedést népszerűsítsék és minél több ember figyelmét hívják fel arra, hogy nemcsak autóval lehet munkába járni. A kerékpárosok pogácsát, kakaós csigát és gyümölcslevet is kaptak, de arra is volt lehetőségük, hogy átvizsgáltassák biciklijüket. A rendőrség regisztrálta is a kétkerekű járműveket a Bikesafe rendszerbe, amely arra szolgál, hogyha valakinek ellopják a biciklijét, akkor a vázszám és a fénykép alapján könnyebben megtalálhassák.

Horváth Zsuzsanna reggel hét óra után pár perccel, elsőként érkezett a helyszínre. A fiatal nő naponta biciklizik Kaposfüredről a belvárosba, majd a munka végén haza. Szerinte sokkal kényelmesebb és rugalmasabb kerékpárral közlekedni, mint autóval. Hasonlóan vélekedett Dausek Dániel is. A férfi szerint, ha esik, ha fúj, akkor is kétkerekűjével közlekedik. Naponta átlagosan tíz, de van, hogy hatvan kilométert teker, nyáron pedig száznál is többet.

A „Bringázz a Munkába!” kampány több mint tíz évvel ezelőtt indult el az országban. A szervezők tapasztalatai szerint évről-évre egyre többen teszik le autójukat és választják inkább a kétkerekű járművet. Schimmer Erzsébet kiemelte: Kaposváron az elmúlt években a kerékpáros hálózat nagyon sokat fejlődött. A jövőben is alakítanak ki kerékpársávokat és utakat, illetve budapesti mintára egy közösségi kerékpáros rendszert is kiépítenek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában