Megújuló tourinform

2019.05.23. 14:00

Rácsodálkozhatunk majd az új irodákra is

Teljes arculatváltáson megy át a hazai Tourinform-hálózat, az új logót és arculatot a bajai TDM-konferencián mutatták be. Új logót, kirakatot és arculatot kap valamennyi Tourinform iroda, a somogyiak is.

Koszorus Rita

Az új arculatban fontos szerepet kap a puzzle, amely a térségek sokszínűségét jelképezi és azt, hogy kapcsolódnak egymáshoz, a hálózat tagjai is segítik egymást. Az országban 118 iroda van, a kaposvárit az első között, 1992-ben alapították. – Aki Kaposvárra érkezik, az a környékre is kíváncsi – fogalmazott Bocska Ágnes, a Kaposvári Tourinform vezetője. – Ezért nekünk jó, hogy itt van a Zselic, de kapcsolódunk a Balatonhoz is, oda-vissza tudjuk egymást ajánlani.

A kaposvári irodában több ezren adják egymásnak a kilincset minden hónapban. A kaposvári Tourinform az öt legkeresettebb közé tartozik Debrecen, Győr, Hévíz mellett.

Hasonló a helyzet Fonyódon is, ahol három helyszínen segítik a városba érkező turisták eligazodását a szakemberek. Van egy éven át működő iroda és két Tourinform pont is. – A Dísztéren található szezonális irodánk a leglátogatottabb – mondta Józsa Emília, a Fonyódi Tourinform vezetője. – De a kikötőnél lévő Vigadó téren is nagyon sokan fordulnak meg. Nem ritka, hogy naponta ötszázan keresik fel az irodáinkat.

Zamárdiban is két helyszínen igazítják útba a tanácstalan turistákat, ott is nagy a forgalom. – Önkormányzati fenntartású az irodánk – mondta Baller Éva Zsuzsanna irodavezető. – A városimázst erősítjük kiadványokkal, kampányokkal, nyáron van, hogy napi ötszáz-hatszáz turista keresi fel az irodáinkat. Az elmúlt években a vendégek már megszokták, hogy csak az „I” betűt kell keresniük, és megkapják az információkat.

Már márciusban jól teljesítettek

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint hazánk turizmusa jól teljesített az elmúlt hónapokban. A szálláshelyeken annak ellenére volt élénk a forgalom márciusban, hogy a húsvét, a tavaszi szünet is később volt. A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 1,7, a belföldi vendégforgalom pedig 3,7 százalékkal növekedett. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 3,2 százalékkal nőtt, ezen belül a szálláshelyek vendéglátásból származó árbevétele 20,3 százalékkal nőtt márciusban 2018. márciusához képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában