fotók

2019.05.18. 15:53

Retró hangulat uralkodott a kaposvári nagypiacon

Retró hangulat uralkodott szombaton a kaposvári nagypiacon, régi zenék, vattacukor, veterán járgányok vonzottak sokakat. A gyerekeknek ugrálóvárral kedveskedtek.

Gy. Zs.

Ám nem csak a hangulat idézte meg a korábbi éveket, retro áras akciót is hirdettek szombatra. Vargáné Bíró Éva, a nagypiac ügyvezetője elmondta: több mint harminc standon várták akciók a vásárlókat. A házi tej literje például 180 forint helyett 100 forintba került. De jelentős kedvezménnyel kínáltak virágot és a palántát, volt ahol a csirkefarhátat és a kacsacombot is akciósan lehetett megvásárolni.

Egy másik programmal is egybekötötték a retro napot. Arra hívták fel a figyelmet, hogy aki csak teheti, mellőzze az egyszer használatos, műanyag zacskókat bevásárláskor, hisz így is csökkenthető a kukába kerülő hulladék mennyisége. Érdemes helyette kosarat, vászonszatyrot ragadni. Füstös Katalin, az országos megmozdulás helyi szervezőjétől azt is megtudtuk: maga is rendszeres piaclátogató, gyakran gurulós táskával oldja meg a bevásárlást.

Egy kisebb flashmobot is tartottak: egy közös fotóra álltak össze, majd együtt járták körbe a standokat a program iránt érdeklődők. Bengyák Rózsa is csatlakozott a kezdeményezéshez. Mint mondta, ha teheti, táskával, vászonszatyorral jár bevásárolni. Amennyire csak lehet, igyekszik kiszorítani a műanyagot az életükből.

Sokan a veterán járgányok között idézték fel a korábbi évtizedeket. A toponári Gyürüsi János például egy eredeti állapotában megőrzött Barkast, illetve egy Danuvia motorkerékpárt hozott el a piaci programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában