fotók

2019.05.06. 19:00

Vízesés a Gárdonyi iskolában: a beázott tető miatt elmaradt a tanítás

Két kaposvári iskolában is az esővíz volt az úr hétfőn, a Gárdonyi Géza Általános Iskolában nem is volt tanítás, a pedagógusok lapáttal merték a vizet a tantermekben.

Koszorus Rita

Kellemetlen meglepetésre érkeztek a pedagógusok hétfő reggel több kaposvári iskolában is. A Gárdonyi Géza tagiskolánál nem csak kint, hanem gyakorlatilag az egész épületben esett az eső, beázott az épület. Februárban kezdték meg az intézmény energetikai korszerűsítését, emiatt nemrégiben eltávolították a tetőt. Aztán, ahogyan kell, le is fóliázták az iskola tetejét, ám mindhiába, mert a hétvégi esőzések miatt teljesen beázott az iskola.

 

Hétfőn, a reggeli órákban bokáig ért a víz az épületben, a lépcsőn szinte vízesésként csobogott le a beszivárgott csapadék. A pedagógusok és alkalmazottak nem voltak restek: gumicsizmát húztak, seprűt, lapátot ragadtak és nekiláttak a kárelhárításnak. Egész délelőtt azon dolgoztak, hogy megküzdjenek a be- és leázással. Csak a tanáriból nagyjából húsz vödörnyi vizet mertek ki. Akadt olyan tanterem, ahol az álmennyezet is leszakadt, s mivel kint továbbra is esett az eső, a plafonról megállás nélkül folyt, csepegett tovább a nyakukba.

Úgy tudjuk, a kaotikus állapotok miatt két nap oktatási szünetet rendeltek el a Gárdonyi Géza általános iskolában, mert az áramszolgáltatás is szünetel az intézményben, s kis túlzással iskolai pad, s szék nem maradt szárazon.

Hasonló volt a helyzet a Toldi lakótelepi tagiskolában is, ott a tornaterem és az iskolaépület ázott be hasonlóan a Gárdonyi épületéhez. Emiatt nem volt áram, a gyerekek sötétben tanultak. Információink szerint egy egész elsős osztályt a szülők saját felelősségükre hazavittek.

A Kaposvári Városháza közleményben reagált a kialakult helyzetre. Azt írták: az elmúlt napok csapadékos időjárása és az épületen zajló munkálatok miatt ázott be a Gárdonyi iskola.

Ezért a város felszólította a kivitelezőt, hogy haladéktalanul szüntesse meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsa helyre, és kezdje meg a kárelhárítást, hogy zavartalanul folytatódjon az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában