fotók

2019.06.17. 11:43

Barcelonai partikat fotóztak és a kultúrával ismerkedtek a Zichysek

Barcelonába kirándulhattak a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium tanulói.

Góz Lilla

Élménybeszámolójukat a közelmúltban tartották iskolájuk galériájában. Az Erasmus Plusz mobilitási program keretében októberben és áprilisban három hetet töltött két turnusban harminc diák Barcelonában. Megismerkedhettek a város nevezetességeivel, a spanyol kultúrával. Mindemellett dolgoztak is a három hét alatt.

– Dekoratőr, fotós és grafikus diákjaink fotóstúdióban, animációs műhelyekben tevékenykedtek naponta 6–8 órában – mondta el Mojzer Tamás. A Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium művészeti igazgatóhelyettese hozzátette: tanulóik nagyon jól érezték magukat, nagy kaland volt számukra a külföldi utazás.

– Sok fiatal megy ki tanulmányai után külföldre – tette hozzá Mojzer Tamás. – Ha úgy döntenek, hogy rövidebb-hosszabb időre elhagyják Magyarországot, akkor hasznos, ha előtte megismerik azt is, hogyan dolgoznak más országokban a szakmájukban, milyen követelményeknek kell más országokban megfelelniük.

Mojzer Tamás szerint volt olyan tanulójuk, aki elit partikon, összejöveteleken fotózott nemcsak nappal, hanem éjszaka is. A szakgimnázium idén is sikeresen pályázott, így diákjaik ősszel Milánóba, majd tavasszal Bécsbe utazhatnak ki három hétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában