megújulás

2019.06.09. 21:00

Rózsalugas és új padok a színház parkban

Látványos építkezés helyszíne lesz a színház park: rózsalugast alakítanak ki, 50 padot helyeznek el, s megújulnak a szökőkutak és a világítás. S szakemberek az elavult burkolatokat is kicserélik.

Harsányi Miklós

– A színház parkot 1933-ban építették meg, a színházunk már jóval korábban elkészült és városunk polgárai úgy döntöttek, hogy mindkettőt újítsuk fel – közölte Szita Károly, Kaposvár polgármesetere pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a színház felújítása jól halad, melyre több mint 9 milliárd forintot fordítanak. S a kivitelező azt ígérte, hogy október 23-án díszelőadással megnyithatják a Csiky Gergely Színházat.

A park felújítására több mint 200 millió forintot költenek, a munka várhatóan két ütemben valósul meg. Komor Zoltán beruházási ügyintéző kifejtette: a közlekedő utakat a tervezők felülvizsgálták, a nem használt szakaszokat megszüntetik, ugyanakkor újakat is építenek, több ezer négyzetméternyi burkolatot korszerűsítenek, s a tereprendezésen kívül növényeket telepítenek. Első ütemben a Tündérrózsa szökőkút és térségében zajlik az átépítés, ahol egy rózsalugast alakítanak ki. A későbbi munkálatok során megújítják a környező zöld területet, s a vízelvezetés korszerűsítéséről is gondoskodnak.

A parkban található fák között több 90-100 éves is van, s valamennyi állapotát felmérték. Csak a beteg fákat vágják ki, s ha erre szükség lesz, mindegyik helyére újat ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában