Kutyaszépség

2019.06.10. 18:06

Szépségversenyt rendeztek a leghelyesebb ebeknek

Minden gazdának a saját kutyája a legszebb, de azért vannak tagadhatatlanul szemrevaló négylábúak: immár a harmadik alkalommal rendezték meg a szárszói öreghegyi szabadidő parkban a hagyományos balatoni kutyaszépségversenyt.

K. G.

Ötven ebet neveztek, s szinte mind az ötven más fajta volt. Méret alapján osztották fel a mezőnyt, amelyben a keverék ebek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, ha tetszetős volt a küllemük.

 

A közönségdíjat egy helyi kutyaszépség nyerte el, egy csivava és yorkie keverék. A zsűri tagjai között amatőr kutyabarátokat, kutyatenyésztőket és hivatalos, nemzetközi versenyek ítészeit is megtalálhattuk. Mérlegelési szempontjaik közé tartozott a kutya és a gazda összhangja, a fajtajelleg és az ápoltság. A rendezvényen az állatmentőknek gyűjtöttek támogatást.

A kutyaszépségversenyt sok bemutató kísérte. Az ebek megmutathatták ügyességüket az agility pályán, és az őrző-védő állatok is ízelítőt adtak képességeikből. A környékbeli polgárőrség is felvonultatta a kutyáit a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában