fotók

2019.07.10. 18:25

A siófoki dalkör sikert aratott Krakkóban

Egyedüli magyar kórusként vett részt a Nemzetközi Krakkói Kórus Fesztiválon a Siófoki Férfi Dalkör Egylet.

Góz Lilla

A találkozóra fél éven át, hetente több alkalommal is próbáltak, munkájukért kiérdemelték a nemzetköri zsűritől a harmadik helyezést. Első fellépésük a Szent Péter és Pál templomban volt, ami egyébként Krakkó első barokk temploma volt. Az esti koncert már a gótikus Szent Katherina templomban volt, ahol szép sikerrel mutatták be a Gounod misét, a Fölszállott a Pávát és a Halállovagok esküjét.

Kétszer szerepeltek a Szent Péter és Pál templomban is. Jutott idejük városnézésre, ellátogattak a Wawelbe, a királyi várba, megnézték a történelmi belvárost és jártak az Auschwitz-Birkenau táborban is. A találkozó záró napján a dalkör szakmai teljesítményét a nemzetközi zsűri harmadik helyezéssel ismerte el a rangos versenyen.

Fotók: Fridrich-Kovács Barbara

– Nagyon nagy öröm számunkra, hogy harminc tagú férfi kórusunk egyedüli magyarként részt vehetett és helyt állt a nívós találkozón, ahol orosz, spanyol, skót, cseh és amerikai együttesek is szerepeltek – mondta el Fridrich György kórustag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában