sporthorgászat

2019.07.07. 17:39

Maratoni horgászkaland Töröcskén

A hőség ellenére egymás után fogták a keszegeket és a pontyokat a hétvégén a 29. töröcskei horgászmaratonon: szombat délután négykor rajtolt a versengés és vasárnap délben ért véget.

Harsányi Miklós

Kilenc csapat vállalta a küzdelmeket, még éjszaka is mérlegelték a halakat, melyeket azonnal visszaengedték a pecások körében nagy népszerűségnek örvendő tóba.

– Semmi extra csalit nem használok – mondta Patai Gábor, a pusztakovácsi horgásztó csapatának tagja. – Most épp kukoricával próbálkozom, az aromás változat néhány perce ugyanis nem keltette fel túlságosan a halak étvágyát. Panaszra amúgy nincs ok: már hat pontyot, és nyolc dévérkeszeget fogtunk. Ha ilyen lesz a folytatás, akkor az éjjel sem unatkozunk.

A Szita László, Martin Gábor, Gyetkó Károly és Szári Zsolt alkotta Kaposvári Sporthorgász Egyesület csapata a rajt utáni másfél órában már nagyjából 15 kilónyi halat szákolt, részben a csonti és a kukorica hozta meg a szerencsét. Martin Gábor az mondta: újabb taktikát vetnek be, a horgászat épp attól izgalmas, hogy szükség van az állandó készenlétre. Gyetkó Károly szerint a töröcskei horgászmaratont azért övezi ekkora érdeklődés, mert jó társaság, kiváló hangulat és remek fogási esély fogadja az indulókat.

Sok halat fogni és túlélni a meleget: az egyik horgász így fogalmazta meg a maratoni stratégiát. A 20 órás verseny alatt nem csak az indulóknak akadt bőven dolga, hanem a szervezőknek is. Öt óránként mérlegelték a halakat, még hajnali kettőkor is akadt feladat.

– A verseny előtt 15 mázsa pontyot telepítettünk, a halak átlagsúlya 1,4 kiló volt – mondta Kozári Miklós, a házigazda Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke. – Ahány maraton, annyi féle időjárás volt az elmúlt évtizedekben, bár kétségkívül a hőség és a beígért enyhe lehűlés okozhat némi meglepetést, de szinte előre borítékolható, hogy nem áll le a kapás. Mindannyian örülünk, hogy mindjárt az elején beindult a fogás, a halak szerintem nagyjából 90 százaléka ponty lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában