fejlődés

2019.07.01. 20:42

Szeptemberre elkészülnek a felújítással

Átütemezi a munkákat a kivitelező, hogy a nyár végére mindenhol elkészülhessenek a felújításokkal, ezt jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Borhi Zsombor, a város alpolgármestere.

K.G.

Jelenleg tíz, többségében oktatási intézményben zajlanak energetikai felújítások Kaposváron. A beruházások összköltsége 2,6 milliárd forint, de ezen kívül még 19 középületre helyeznek ki napelemeket egy másik programban. Borhi Zsombor hozzátette: a napokban összeültek az intézmények igazgatóival, és a munkákat végző kivitelezővel, a Semeco Kft. képviselőivel.

Az önkormányzat elvárása volt, és erre a kivitelező ígértet is tett, hogy szeptemberben minden tanuló a saját iskolájában kezdhesse meg majd az új tanévet. Ez különösen a Gárdonyi és a Toldi tagiskola esetében jelent komoly munkát, mert a május végi, június eleji nagy esők megrongálták az épületeket. Kérdésünkre Borhi Zsombor még nem tudta közölni a kár pontos összegét, mert folytatnak újabb kárfelmérési vizsgálatokat, különösen az ingóságok tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában