videó!

2019.08.18. 20:03

Brahmstól a Boney M-ig: nagyot szólt a Kaposfest

Boney M és Sheyla Bonnick koncert, kézműves sörünnep és Kaposfest túra: a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál hétvégén újabb programokkal nyitott a közönség felé. Hét nap alatt közel 18 ezer látogatót várnak a házigazdák.

Harsányi Miklós

– Reménytelen a színpad közelébe jutni, majd a nyakamba kaplak és úgy fotózgatod a sztárjaidat – mondta egy termetes fiatalember törékeny párjának a szombat esti Kossuth téri Boney M buli előtt. Hiába érkeztek időben, jóval a beharangozott fellépés előtt kisebb-nagyobb baráti társaságok, családok, párok sokasága próbált minél előnyösebb helyet foglalni a belvárosban.

 

Bebe fellépése után ezrek dúdolhatták a Boney M slágereket, Sheyla Bonnick és csapata pillanatok alatt remek hangulatot varázsolt. Előre borítékolni lehetett a kísérő programok sikerét: a Kaposfesthez kapcsolódó Kaposvári Kézműves Sörünnepet 2017-ben indították útjára, s a KFX sörön kívül kemencés csülökkel várták a fesztiválozókat.

A jubileumi, tizedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál a hétvégén is gazdag rukkolt elő: a közönség körében nagy sikert arattak a délelőtti és esti koncertek, s a lelkes koncertlátogatókat újabb élményekkel örvendeztették meg a Szivárvány Kultúrpalotában. Baráti Kristóf és Würtz Klára egy Brahms-darabot adott elő, Langer Ágnes (hegedű), Julien Quentin (zongora) és Anastasia Kobekina (cselló) Bedrich Smetana: g-moll trió Op. 15 művét mutatták be. Kaposfest Túra címmel rövid hangulatkoncertek szerepeltek a vasárnap esti programban, rendhagyó módon három helyszínre hirdették meg a fellépéseket. A komolyzenei fesztivál hétfői zárónapja is élményeket ígér: a délelőtti és délutáni koncerteken kívül a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul&Gospel Kórus este hét órakor a Nagyboldogasszony Székesegyházban lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában