szövetség

2019.08.13. 17:46

Megerősítették a bathi testvérvárosi szerződést

Szita Károly polgármester a bath-i testvérvárosi szerződés megerősítése kapcsán tartott városházi ünnepségen kiemelte: művészek, együttesek és sok diák számára adatott meg, hogy bemutatkozhassanak Kaposváron és Bathban.

Harsányi Miklós

– Számunkra a barátság egyenlő felek közötti, kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló szövetséget jelent, mint amilyen kialakult a két város, Kaposvár és Bath között – mondta Szita Károly. – Azt a kapcsolatot, amely az egymás iránt érzett őszinte érdeklődésből és kíváncsiságból fakad. Ezért fontosak számunkra a testvérvárosi kapcsolatok.

Gerry Curran, Bath polgármestere – aki negyedszer látogatott városunkba, először 13 éve járt itt – köszöntőjében hangsúlyozta: a kapcsolat a két város között erős, s még erősödik. Sokan vettek részt a csereprogramokban az elmúlt évek során, a kulturális, a sport és művészeti találkozókon egyaránt. Arról is beszélt: a kapcsolat fenntartása és erősítése nagyon fontos, mivel ez hasznos mindkét város polgárai számára. Gerry Curran friss élményeire utalva azt mondta: öröm volt számukra, hogy körbevezették őket Kaposváron, sok új fejlesztést láthattak, köztük az új arénát, ami lenyűgöző látvány. Jó látni, hogy Kaposvár egy virágzó település.

Szita Károly Kaposvár-, és Gerry Curran Bath polgármestere írta alá a testvérvárosi szerződés megerősítéséről szóló dokumentumot. A városházi rendezvényen Vikár Béla Vegyeskar és a Zenekedvelők Kórusa lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában