Tanácsadás

2019.08.06. 09:00

Uzsorás ellen kínál egérutat az alapítvány

Négy dél-somogyi településen tartanak előadásokat a hátrányos helyzetűeknek július közepétől augusztus közepéig a Borostyánvirág Alapítvány szakemberei és mentálhigiénés trénerei.

K.G.

Darány mellett Potonyban, Kastélyosdombón és Szulokban többek között az uzsorások elkerüléséhez igyekeznek tanácsokat adni a nehéz helyzetűeknek.

Darányban legutóbb ötvenen gyűltek össze, hogy életvezetési segítséget kérjenek, illetve meghallgassák a szociális szakértőket. Az esélyegyenlőségi program keretében Darányban arról hallhattak, hogyan lehet beosztani a jövedelmeket, és hogyan lehet átalakítani a családi költségvetést, miként lehet rendszerben tervezni.

Proszonyák Ida, a régiós krí­zisambulancia vezetője elmondta: ő és munkatársai abban próbálnak segíteni, hogy ne váljanak uzsorások áldozatává a szegény sorban élők. Ahol nagyon kevés a jövedelem, ott az a legfontosabb kérdés, hogy azt a keveset hogyan lehet beosztani. Mi az, amire mindenképpen kell költeni, s mire kevésbé. Hogyan csökkenthetők a lakhatási fenntartások, mennyiből hozható ki egy ebéd... Proszonyák Ida az erőszak és agresszió, a konfliktuskezelés témakörében tartott előadást, és nyújtott tanácsadást. Az idős résztvevők arról is hallhattak, hogyan kerülhetik el, hogy az unokázós csalók áldozatává váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában