sikeres szereplés

2019.09.23. 20:00

A magyar tűzoltók remekeltek a kontinensviadalon

A X. Firefighter Combat Challenge Európa Bajnokságon első alkalommal vett részt magyar csapat, amelynek tagja volt Ifjabb Bodó László, a kaposvári önkéntes tűzoltó is.

Góz Lilla [email protected]

Fotó: jakobREMAR

A fiúk tizenharmadik, a női és a vegyes csapat pedig a második helyen végzett a szlovéniai Bledben megtartott versenyen. Az alig egy éve megalakult magyar csapat a 40 tűzoltó egylet közül jutottak be a legjobb 16 közé.

– Nagyon erős ellenfelekkel sorsoltak össze minket, vétettem technikai hibát is, így a fiúkkal tizenharmadik, a vegyes csapattal viszont második helyen végeztünk – mondta el Ifjabb Bodó László, a csapat egyetlen somogyi tagja. Hozzátette: először egy tizenkilenc kilogrammos tömlőt kellett egy állványzatra vállon felvinniük, majd egy kötél segítségével egy tekercstömlőt felhúzni. Miután lefutottak az állványzatról egy négy kilogrammos kalapáccsal, folyamatos ütésekkel másfél méter távolságra kellett elmozdítani egy fémgerendát. A bóják megkerülése után jöhetett a célba lövés, majd a férfiaknak nyolcvan, a nőknek negyven kilogrammos bábut kellett a célba vinniük.

– Nagyon örülünk, hogy a kétszáz induló között sikerült helyt állnunk, az itteni versenyzők ugyanis Európa legjobbjai mind technikailag, mind pedig edzettségileg magas szinten vannak – jegyezte meg Ifjabb Bodó László. Hozzátette: eddig magyar csapatnak nem sikerült bejutnia eb-re ebben a sportágban. A kaposvári önkéntes tűzoltó sokat nem pihen, csütörtökön utazik Brüsszelbe, majd októberben egy linzi nemzetközi versenyen méretteti meg magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában