együttes erővel

2019.09.13. 18:31

Elengedhetetlen a kormányzat és az önkormányzatok összefogása

Egy polgármesternek nem dolga harcolni a kormánnyal. A polgármesternek az a dolga, hogy annak a közösségnek az ügyeit intézze, amelyik a bizalmát belé helyezte – ezt mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken délután Siófokon, ahol lakossági fórumon vett részt.

Kolumbán Tünde

A miniszter szerint a kormányzat és az önkormányzatok egymásra vannak utalva, a harcnak már csak ezért sincs értelme különösen egy olyan időszakban, amikor a hazai gazdaság erőteljesen fejlődik. – Ebben részt kell venni, ehhez csatlakozni kell – hangsúlyozta Palkovics és hozzátette: bíznak benne, hogy ezt a siófokiak is belátják, és olyan polgármestert választanak, aki számára a harc nem valami ellen szól, hanem a településért.

A kormányoldal képviselői erre Gruber Attila polgármester-jelöltet tartják alkalmasnak, hiszen ahogy Witzmann Mihály országgyűlési képviselő fogalmazott: a tapasztalt és rutinos jelölt valamint a csapata képes arra, hogy sikerre vigye Somogy második legnagyobb városát. Gruber Attila polgármester-jelölt azt mondta: Siófok az elmúlt 5 évben nem fejlődött, ami megengedhetetlen a Balaton-part legjelentősebb városában. – Arra szeretnék szerződni az elkövetkező 5 évben, hogy Siófok újra a Balaton fővárosa legyen – szögezte le a Gruber, aki túlzás nélkül úgy véli, hogy Siófokon csak a kormánypárti csapat rendelkezik a siófokiak által inspirált részletes és megvalósítható programmal. Gruber Attila azt is mondta: a feljelentgetéseket, a megfélemlítést vagy épp az adóemelést nem tartja programnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában