Helyi közélet

2019.09.16. 21:00

Hunyadi nap szüreti felvonulással

Két rendezvényt sikerült összehangolni, így a szüreti felvonulás és a Hunyadi napot egyben ünnepelhetjük immár hagyományosan – mondta Pünkösd Márton a Kulturális Központ igazgatója a szombati forgatagról, amelyen a nagyatádi szüreti felvonulók piactérről indultak a város utcáit érintve, és így jutottak el a Hunyadi lakótelephez.

Az emeletes házaknál Pallai Lászlóné főszervező és a Nagyatádért Egyesület aktív tagjai már javában koordinálták a vadhúsból készített főzőversenyt. A szakmai zsűri értékelése alapján a Kovács Róbert vezette „Pokoljárat” áfonyás vadpörköltje nyerte el az ítészek tetszését. Őt követte a „Barátok közt” csapat Baloghné Szalai Krisztina vezette sárgabarackos vadpörköltje, valamint a „Csipet-csapat” Szabó Attila vezette agancsos vadpörköltje.

Amíg a bográcsokban rotyogott a finomság, addig a gyerekeknek aszfalt-rajz és lakótelepkerülő futóversenyt hirdettek. Később a műsorban felléptek a Gyöngyvirág óvoda lelkes kis szereplői. Sok gyermek vett részt a kreatív sátor programjain. A felnőttek pedig egészségügyi szűréseken vehettek részt. A szüreti felvonulókat Ormai István polgármester vezette. Elöl jöttek a Taranyi Lovasbarátok és a helyi Csillag Lovastanya lovasai. Gyors műsort adtak a borbarátok és e Fürjecske néptáncosok, majd siettek tovább, mert még a piactéri színpadon is volt fellépésük. Itt Magyar Rózsa a dalaival dobta fel még jobban a hangulatot.

A hunyadi nap résztvevőinek is ízlett sok finom étel. Tele hassal várták a tombolasorsolást. Ezt követően felléptek a „Háromfai Dalnokok” és a nap a Jambo Zenekar utcabáljával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában