három kívánság

2019.09.27. 17:30

Repült a pöttyös labda a Szivárványban

Egy igazi élő legenda, Dévényi Tibi bácsi mutatta be, hogyan váltották valóra a somogyi rendőrök iskolás és óvodás gyerekek kívánságait a Szivárvány Kultúrpalotában.

Koszorus R.

Ihletet kaptak ugyanis a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Dévényi Tibor egykori sikeres tévéműsorától, a Három kívánságtól.

Februárban meghirdették az Álmodd, hogy rendőr vagy akciójukat, amelyre a gyerekek rendőrséggel kapcsolatos álmait írhatták vagy rajzolhatták, az egyenruhások pedig igyekeztek ezeket valóra váltani. – Rengeteg kívánság érkezett hozzánk – mondta Jávorszkiné Molnár Magdolna, bűnmegelőzési osztályvezető, ötletgazda. – Végül tizenhármat valósítottunk meg, amellyel körülbelül nyolcvan gyermek álmát váltottuk valóra.

Rendőrségi helikopterben utazni, rendőrkutyával találkozni, részt venni egy közúti igazoltatáson, lovasrendőrökkel járőrözni – ilyen kívánságok is valóra váltak.

Az országosan egyedülálló akciónak kettős célja volt, mondta a rendezvényen Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese. Egyrészt utánpótlást biztosítani a rendőrség számára, másrészt örömet csalni a gyerekek arcára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában