törődés

2019.09.24. 19:55

Szépkorúakkal törődni megtisztelő feladat

- Mert a szépkorúakkal törődni, ha csak egy egy alkalommal is, megtisztelő és bizony felemelő feladat, inkább tisztes kötelezettség – nyilatkozta Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere közösségi oldalán.

Sonline

- Zenthe Orsi munkatársammal a siófoki Dezső Gábort, Gábor bácsit köszöntöttük a 90. születésnapja alkalmából, a szépkorúak és az életútja, munkássága elismerése iránti tiszteletből.

A 90 éves Gábor bácsi örült a születésnapi köszöntésnek. Dezső Gábor mérnöki diplomáját Gödöllőn szerezte, majd jóval a nyugdíjazása előtt a balatonendrédi iskola igazgatója is volt. Mint elmondta, sok hányadtatáson ment keresztül, mégis értékeli a múltját és a jelenét. A társasházat, ahol feleségével él, évek óta felújítják és várhatóan még eltart egy ideig, ám mégsem türelmetlen, nem idegeskedik.

Repülős tisztként is szolgált egykor Dezső Gábor, hazánk egyetlen ejtőernyős ezredében az orosz frontot is megjárta. Mégis Salzburgban esett fogságba, ahová gyalog jutottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában