beruházás

2019.10.03. 18:57

A fejlesztés meghatározhatja a település jövőjét

Csütörtökön letették a nagybajomi ipari park alapkövét: a beruházásra 388 millió forintot fordítanak, és a csarnokon kívül 11 önálló gazdasági tevékenységre alkalmas telket is kialakítanak.

Harsányi Miklós

A Somogyi Hírlap csütörtöki lapszámán kívül a közmű és gépészeti terveket is belerakták abba a fémhengerbe, amit a hivatalos alapkőletételkor helyeztek el az ünnepség résztvevői. Czeferner Józsefné, Nagybajom polgármestere azt mondta: a 8,3 hektár alapterületű ipari parkban egy 110 négyzetméteres, három irodának otthont adó épületet valamint egy 300 négyzetméteres csarnokot is építenek.

– Nagyon akartuk a beruházást, öröm számunkra, hogy elindul a munka – hangsúlyozta a polgármester. – Napokban is több vállalkozás érdeklődött a nagybajomi fejlesztésről: volt köztük egy gluténmentes tésztagyártásra szakosodott cég, és egy asztalosüzem.

Móring József Attila országgyűlési képviselő arról szólt: olyan lehetőséghez jut a város, amely évtizedekre meghatározhatja a település jövőjét, a fejlődés irányát. Biró Norbert, a megye közgyűlés elnöke rámutatott: az ipari parkba települő vállalkozások nemcsak a helyi, hanem a környező községekben élők számára is állást, megélhetést biztosítanak.

A beruházásnak munkahelyteremtő és gazdaságélénkítő szerepe is lehet. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte: a megyei kormányhivatal a foglalkoztatási paktumon keresztül segíti Nagybajom és a térség foglalkoztatási helyzetének javítását. Az országos és a megyei átlag felett van az álláskeresők száma, ezért nagyon fontos lehet az, ami a kormány is egyik fontos célkitűzése a Magyar Falvak Programon keresztül, hogy oda vigyük a munkahelyet, az infrastruktúrát, a szolgáltatást és ne kelljen bejárni máshova dolgozni a térség lakóinak. Az ipari park ehhez teremti meg a lehetőséget.

Tudatosan építkeznek

A TOP pályázatok kiírás után a város elsőként akart ipari parkot létrehozni, az átadása 2020 őszén várható. Szél Gábor, a kivitelező Gáév-2008 Kft. ügyvezetője részletes tájékoztatót adott a helyszíni munkálatokról.

Szakemberek a terület megfelelő megközelíthetőségéről, illetve a teherautók, kamionok biztonságos közlekedéséről gondoskodnak majd az ipari területen, akárcsak a vagyonvédelemről. A 300 négyzetméteres csarnokban kettő, 100-100, illetve 50-50 négyzetméteres műhely is helyet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában