a jövő záloga

2019.10.13. 11:30

A jövőbe fektették a másfélszáz milliót

Modern, 21. századi körülmények fogadják a helybeli iskola diákjait, az oktatási intézmény nyár végére kívül-belül megújult.

Góz Lilla

– Idén csaknem 150 millió forintos felújítás valósult meg intézményünkben – mondta el Szántó Zoltán, a Szent László Király Általános Iskola igazgatója. – A lemorzsolódást csökkentendő tanulássegítő tereket alakítottak ki a tetőtérben. Itt a fejlesztő termekben logopédiai, gyógypedagógiai és zenei foglalkozásokat tartanak. A természettudományos laborban pedig számos kísérletet tudnak bemutatni. A háztartási teremben a lányok süthetnek, főzhetnek, vasalhatnak, moshatnak, valamint kreatív dekorációkat is itt készítenek.

– Nem egyszer lepnek meg, amikor kopogtatnak az ajtón és hozzák a muffint, amit frissen sütöttek, hogy kóstoljam meg – mesélte mosolyogva az igazgató. A fiúk pedig a technika tanteremben gyakorolják a fűrészek, reszelők, fúrók használatát.

– Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek kezéből ne essen ki a kalapács, egy csavart be tudjanak hajtani a falba, vagy ha felásnak egy kiskertet, tudják, mi az a barázda – mondta el Szántó Zoltán. Már óvodában a nagycsoportosokat játékos formában tanítják heti egy alkalommal angol és német nyelvre. Az iskolában pedig mindkét nyelvet modern laborokban oktatják. Az intézmény a futball mellett nyitott a kézilabda felé is.

– Egy műanyag borítású új pályán sportolhatnak a gyerekek, mellette pedig egy szabadtéri kondipark is várja a mozogni vágyókat – mondta el az igazgató. Pályázati forrásból tizenhat kerékpárt is használhatnak a gyerekek, amellyel a környék látnivalóit fedezik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában