egészségmegőrzés

2019.10.17. 17:39

Felkészültek az influenzaszezonra az orvosok

A járványügy aktuális kérdéseiről is szó esett a Kaposvári Járás háziorvosainak, állatorvosainak és foglalkozás-egészségügyi doktorainak értekezletén.

Koszorus R.

A Pécsi Tudományegyetem Kaposvári Képzési Központjában tartott tanácskozáson Harsztiáné Süveges Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte a résztvevő szakembereket. Kiemelte: az egészség érték és nem csak az egyén, de a társadalom szempontjából is. – A legfontosabb mindkét esetben az ismert veszélyforrások kivédése – fogalmazott az igazgató. Ezért is kerültek terítékre a járványügy aktuális kérdései, amelyek az évszak szempontjából égetőek. – Az nem kérdés, hogy el fog jönni az influenzaszezon – mondta Kocsis Éva, a Népegészségügyi Főosztály, járványügyi szakügyintézője. – Már felállt a figyelőszolgálat, felkészültünk erre az időszakra.

Hozzátette: a legjobb fegyver a betegség elkerülésére, a védekezés. Jövő héttől már minden somogyi orvos számára elérhető lesz az influenza elleni vakcina.

A szakemberek az értekezleten kitértek arra is, hogy milyen tapasztalatokat hoztak a foglalkozás-egészségügyi szolgálatok ellenőrzései. – A rendelési óraszámokat és a működési nyilvántartásokat is ellenőriztünk – mondta Szávai Valéria Zsuzsanna, járási tisztifőorvos. – A járásban 39 szolgáltatót ellenőriztünk, minimális problémákat találtunk, egyetlen alkalommal kellett figyelmeztető határozatot kiadnunk.

Ezek is érdekelhetik