bizottsági döntés

2019.10.04. 18:23

Le kell szedni az engedély nélkül elhelyezett plakátokat

A Kaposvári Helyi Választási Bizottság (HVB) határozatában eltiltotta a további jogsértéstől Horváth Ákos Ervin (Kaposváriakért Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP) polgármesterjelöltet és a Kaposváriakért Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP jelölő szervezetet.

Sonline

A HVB szerint a jelölt és a jelölő szervezet megsértette a Ve. 2.&. (1) bekezdés c.) pontjában és a 144.&. (4) bekezdésében foglalt rendelkezéseket azzal, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő útvonalon található, a bejelentésben megjelölt közlekedési csomópontban, a közlekedési lámpán, a jelölő szervezetek jelöltjét népszerűsítő plakátot helyeztek el.

Mint azt már megírtuk: a Magyar Közút Zrt. felszólította a jelöltet az engedély nélkül kihelyezett plakátok eltávolítására. A törvény szerint ugyanis hirdetést helyezni csak a plakáthely tulajdonosának, bérlőjének, illetve vagyonkezelőjének előzetes és írásbeli hozzájárulásával lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában