agility bajnokság

2019.10.28. 17:30

Kutyajó csapat: országos bajnokok a kaposváriak

A dobogó legfelső fokára állhatott fel a kaposvári Camelot Kutyaiskola midi csapata a hétvégén az Agility Országos Bajnokságon. A székesfehérvári versenyen egyéniben Bacsur Petra és Süti kutyája egy ezüstérmet is elhozott.

Góz Lilla

– Az egyik legerősebb országos versenyen vettünk részt, amelyre minden versenyzőnk nagyon sokat készült – mondta el Fazekas Ágnes, a Camelot Kutyaiskola vezetője. Hozzátette: idén több mint egy tucatnyi csapat kétszáznál több kutyája versengett egymással egy nem könnyű pályán Székesfehérváron.

– Voltak ugró, kúszó, zónás akadályok és szlalom, tovább hinta, karika és távolugró akadály is várta a versenyzőket – sorolta a kaposvári edző. Hozzátette: egy magyar és külföldi bíró értékelte a kutyákat. A Camelot midi csapat a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Bacsur Petra Sütivel remekelt, Kundler Anita Mirával és Mózsa Gyöngyvér Teoval ügyeskedett. Fazekas Ágnes megjegyezte: sokat gyakoroltak az országos versenyre, a fizikai állapot mellett komoly mentális felkészülést igényel a képzés a gazdáknak és kutyáknak egyaránt.

– Nagyon örültem a visszaigazolásnak, hogy jól dolgoztunk, felemelő érzés volt tanítványaimat látni a dobogó legfelső fokán állni – mondta el Fazekas Ági. Tíz éves Barrique kutyája a hétvégén búcsúzott el, a jövőben veteránfutamokon folytatja tovább.

– Versenyen kívül indult, ez volt az utolsó futama, nagyon megható volt, hogy az idősebb kutyáktól elköszönnek, miközben a pályán teljesítettük a versenyszámot, vastaps szólt mindenhonnan – jegyezte meg a kutyakiképző. Tra kutyája pedig mindössze két évesen teljesítette a kvalifikációs futamot csak két hibával. Nem pihennek télen sem, februárban egy hazai háromnapos versenyen vesznek részt, de előtte a juhászkutya világbajnokság válogató futamain méretteti meg magát Tra és gazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában