rákszűrés

2019.10.17. 11:30

Száznál is többen vettek részt a megmozduláson

Nagyatád Figyelemfelhívó sétát szervezett a Rákellenes Liga nagyatádi csoportja a helyi és a társközségek lakói részére.

Györke József

Fotó: Picasa

Zslebics Edit, a helyi csoport vezetője szerint a megmozduláson több mint százan vettek részt. A séta után a szakképző iskola aulájában Ormai István polgármester és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga országos elnöke köszöntötte a megjelenteket. Pécsi Balázs onkológus főorvos tartott vetített-képes előadást az emlődaganatok korai felismeréséről, kezeléséről, gyógyításáról. Kiemelte: Az időben felismert daganatos megbetegedés kezelhető, gyógyítható, ezért van szükség a rendszeres szűrésekre.

Rozványi Balázs, a liga országos elnöke elmondta, a legutóbbi budapesti motoros felvonulásra negyvenkét településről kétszáz motoros érkezett és hozta el a megyék, települések üdvözletét. A séták országszerte tartanak még, hisz az egész október a rákellenességről és a rákszűrés fontosságára való figyelemfelhívásról szól.

Rövid műsort követően megvendégelték a jelenlévőket, valamint az onkológiai intézet kiadványaiból tudhattak meg többet az érdeklődők a betegségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában