nincs változás

2019.11.30. 19:00

Alaptalanok a kistelepülési önkormányzatok megszűntetéséről terjedő hírek

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára azt hangsúlyozta a polgármesterek és jegyzők tanácskozásán a kistelepülési önkormányzatok megszüntetéséről szóló rémhírek kapcsán, hogy valamennyi településnek van önkormányzata, polgármestere és ez így is marad.

K. T.

– A kormányzat számára fontos a lakosságmegtartó képesség növelése, a cél, hogy csökkenjenek a települések közötti egyenlőtlenségek, s ezt az elkövetkező években is programok segítik – mondta.

A megyebeli polgármesterek és jegyzők arról is tájékoztatást kaptak, hogy stabil az önkormányzati rendszer finanszírozása, a működésükhöz szükséges feltételek rendelkezésre állnak, régóta sürgetett béremelések kérdésében azonban egyelőre nincs döntés. Pogácsás Tibor arról is beszélt, most van itt az ideje, hogy a polgármesterek pénzügyi megalapozottsággal fél éven belül elkészítsék 5 éves gazdasági programjukat, amire az Állami Számvevőszék alapdokumentumként tekint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában