önkormányzati választások

2019.11.07. 14:00

Három település is megismétli a választást

Már csak egy hetük maradt a politikai pártoknak és jelölő szervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a választási plakátokat.

Marosi Gábor

Csillag Gábor, Kaposvár jegyzője megkeresésünkre elmondta: a választások után pár nappal az összes jelölő szervezetnek felhívták a figyelmét arra, hogy november tizenharmadikáig távolítsák el a plakátokat. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor az önkormányzat az ő költségükre elszállíttatja. Ennek az összege attól függ, mennyit kell eltávolítani.

Azokon a településeken viszont, ahol meg kell ismételni a szavazást, ott továbbra is kint maradhatnak a plakátok. Sárhegyi Judit, a Területi Választási Iroda vezetője elmondta: Somogyban három településen Taranyban, Kisberényben és Lengyeltótiban ismétlik meg a választásokat november tizedikén, vasárnap. Utóbbi településen egyébként november tizenharmadikáig kell eltávolítani az önkormányzati plakátokat, mivel ott nemzetiségi választást tartanak.

– Szállították az embereket szavazni – fogalmazott Sárhegyi Judit. – Ezért kell megismételni a voksolást Lengyeltótiban. Taranyban a mozgóurnás szavazásnál nem volt urna, ez pedig súlyos hibának számít. Kisberényben pedig megnőtt a választásra jogosultak száma. Ez azt jelenti, hogy a választások előtt tömegesen, állandó lakóhelyet létesítettek a faluban, ami tulajdonképpen megduplázta a szavazók számát. Ebben az ügyben rend­őrségi feljelentés tettem és a kormányhivatal is vizsgálódik – tette hozzá.

Egy hét maradt a plakátok eltávolítására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában