Európa a magasból

2019.11.08. 11:30

Somogyi tájkép a National Geographic pályázatának legjobbjai között

Bősze András légi felvételét közönségdíjra jelölte a National Geographic.

Hoffmann Zsolt

A National Geographic Channel által kiírt „Európa a magasból” fotópályázat célja, hogy különleges légi felvételeken keresztül mutassa be a kontinens legmegkapóbb természeti, kulturális és építészeti kincseit.

Bősze András négy éve kezdett el hobbi szinten táj- és természetfotózással foglakozni. Mint mondta: A fotózás alapjait magától, fórumokról, videókból sajátította el.

– Két éve pedig lehetőségem adódott a magasból is egy drón segítségével fotókat készíteni. – A pályázatra beküldött fotót egy DJI Phantom 3 Standard típussal készítette, ami akár 500 méteres magasságot is el tud érni, valamint megfelelő időjárási viszonyok között 6 kilométer messze is kerülhet irányítójától.

Fotó: Bősze András

Andrásnak Karád egyébként nem csak a fotó témája, de a lakhelye is egyben.

– Azért jelentkeztem a pályázatra, mert Magyarországon, valamint Somogyban is rengeteg olyan hely, természeti jelenség van, amit ebből a különleges lebegő perspektívából még nem láttunk. – Mondta Bősze András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában