Magyarország 365

2019.11.25. 13:00

Somogyi természetfotós képe is bekerült az ország legjobbjai közé

Gschwindt Márk Heten című fotója bekerült a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat legjobb száz alkotása közé Természet és táj kategóriájában. A somogyi fotós gímszarvasokat ábrázoló alkotására november 30-ig lehet szavazni.

Góz Lilla

Fotó: GSCHWINDT MARK

Öt képet küldött el a közelmúltban a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázatra Gschwindt Márk. A 17 ezer alkotás közül a zsűri a százhetven legjobb közé emelte be egyik fotóját Természet és táj kategóriában.

– Több napon át órákat töltöttem az erdőben, mire sikerült úgy ábrázolni a gímszarvasokat, hogy az erdő, a növényzet egy szép keretet adjon számukra – mesélte a somogyi alkotó. – Mindent méterre pontosan kiszámoltam, semmi vágás, utómunka nem történt a fotón.

Gschwindt Márk mutatja kiállítását a kaszói vadásznapon.

Gschwindt Márk mindössze két éve foglalkozik természetfotózással, de gyerekkora óta rajong az erdő világáért. A közelmúltban elvégzett egy természetfotós képzést Budapesten, ahol sokat tanult Imre Tamástól és Szekeres Jánostól is. A kezdetektől pedig Bágyi Ferenc, a világhírű természetfotós segíti a szakmai fejlődésben.

Saját bevallása szerint sokszor napokra eltűnik a somogyi rengetegben. – Általában akkor megyek, mikor a kislányom bölcsődében van, vagy a párom dolgozik – jegyezte meg Gschwindt Márk. – Szerencsére a családom támogatja a hobbimat, amit egyszer szeretnék hivatásszerűen művelni.

Fotó: Gschwindt Márk

Gschwindt Márk az egyik hazai vezető vadászlap külső munkatársa, akik havi rendszerességgel publikálják fotóit. Idén a tizennegyedik Somogy megyei fotópályázat első helyezését nyerte el Testőr című képével, amit 48 alkotó 221 fotója közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. A Magyarország 365 elnevezésű fotópályázatra bekerült képére egy regisztrációt követően november 30-áig lehet szavazni.

 

A versenyen a Somogyi Hírlap fotósa, Németh Levente is elindult. A szakmai zsűri négy képét is beválogatta a legjobb 170 közé, így izgatottan várja a verseny további folytatását.

Különböző kategóriákban is találtak az ítészek olyan képet, mellyel Levente díjat szerezhet. Így a Természet és táj kategóriában, illetve az Épített és tárgyi örökség kategóriában is találkozhatunk fotóival.

 

A képekre szavazni ezen az oldalon tud!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában