árverés

2019.12.05. 13:31

Az egykori balatonőszödi kormányüdülőre is licitálhattak

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. csaknem 6,5 milliárd forint összértékű balatoni üdülőt hirdetett meg e-árverésre kedden. A vevők hét önálló ingatlanra, és az egykori balatonőszödi kormányüdülőre jelentkezhettek.

Góz Lilla

Az utóbbi csaknem húszhektáros, több ingatlanból álló létesítményt együttesen, ingatlancsomagként értékesítik. Licitálni az Elektronikus Aukciós Rendszer felületén keresztül lehet.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az állami tulajdonban lévő balatoni üdülők e-árverésen keresztüli értékesítését novemberben kezdte meg a vagyonkezelő.

Az első ütemben 2,5 milliárd forint kikiáltási áron hirdettek meg ingatlanokat, ezek között volt balatonföldvári, balatonlellei és balatonszemesi üdülő is. Mindegyik ingatlan a parthoz közel található.

A vagyonkezelő korábban az ingatlanok eladását azzal indokolta, hogy az értékesítendő ingatlanok nem látnak el közfeladatot, ezért állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában