Szakirányú Továbbképzés

2019.12.17. 18:30

Emberibb vezetőkkel lesz jobb a menedzsment

Nyolcvanan voltak kíváncsiak a Kaposvári Egyetem (KE) Keresztény Értékrendű Vezetés Szakirányú Továbbképzés pénteki nyílt napjára. Az új szak két évvel ezelőtt indult el a megyeszékhelyen, azóta pedig egy csoport már le is diplomázott.

Marosi Gábor

A kaposvári püspökség „mini” vezetőképzéséből nőtte ki magát a KE új szaka. Kőműves Zsolt egyetemi docens, szakfelelős a nyílt napon kiemelte: huszonnégy vezetőt képeztek a püspökségen. A tanfolyam olyan jól sikerült, hogy a résztvevők kérésére egyetemi képzéssé alakították át. – Nagy az érdeklődés – mondta Kőműves Zsolt. – Számtalan kérdést kapunk az emberektől nap mint nap, úgyhogy azért is szerveztük meg a nyílt napot, hogy mindenkinek válaszolni tudjunk. A két félévből álló képzésre elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akiknek van már alapdiplomájuk. Ha valakinek gazdasági végzettsége van, akkor keresztényi értékrendű szakközgazdász oklevelet kap a képzés végén, bármilyen más diplomával érkező pedig keresztény értékrendű vezető minősítést.

– Alapjában menedzsment jellegű tantárgyakat oktatunk – folytatta a szakfelelős. – Vezetési, szervezési ismereteket, csapat- és személyes menedzsmentet, de keresztény gazdaságtant is, utóbbi az egyházak kérése volt. Úgy építettük fel a két félévet, hogy hetven százalék gyakorlat, harminc százalék elméleti oktatás. Túlnyomó többségben a KE oktatói tanítanak, de vannak meghívott előadók, például a református, evangélikus, baptista és a katolikus egyháztól is – tette hozzá Kőműves Zsolt. A nyílt napon Gundel Takács Gábor osztotta meg gondolatait a részvevőkkel. Elmondta: felnőtt fejjel, meggyőződésből vált hívővé. A népszerű újságíróval Pongrácz­né Győri Boglárka evangélikus lelkipásztor beszélgetett, majd a katolikus és az evangélikus egyház egy-egy képviselője népszerűsítette a képzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában