átadás

2019.12.21. 18:30

Gyereksegély irodában koncentrálódik a segítség

Szombaton adták át a Gyerekesély irodát Barcson. A Bajcsy-Zsilinszky utcában található helyiség a Gyerek­esély Program központját biztosítja, ahol a segítők, szakemberek találkozhatnak.

Koszorus Rita

Fotó: TIBOR KOVACS

– Ezen a helyszínen dolgoznak majd a projekt munkatársai – mondta Bondor Katalin projektmenedzser az átadási ünnepség után. – Nekik tartunk majd itt szakmai elő­adásokat, de ide várjuk a járás szakembereit is megbeszélésekre, szakmai műhelyekre, konferenciákra. A célunk, hogy a járásban élő gyerekek minél jobban tudjanak fejlődni és ebben minél több támaszt tudjunk nyújtani számukra.

A projekt keretében először közösségi házakat avattak, így a barcsi Bem utcain kívül Somogyaracson is nyitva áll már az épület a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik előtt.

– Az elmúlt évtizedekhez képest pozitív előrelépés, hogy ez a program személyiségfejlesztésre koncentrál – mondta Szászfalvi László, országgyűlési képviselő a megnyitón. Hangsúlyozta: a közösség lehető legtöbb családját vonják be a projektbe, így érik el azt a célt, hogy társadalmi egyensúlyt teremtsenek mindenhol. – Mindenki megkapja a lehetőségeket, amelyekre ráépítheti az egész életét és megtalálhatja számítását – emelte ki Szászfalvi László.

Az iroda átadásán Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a projekt tudatos felépítését emelte ki. – Először azokat az intézményeket adták át, amelyek a gyerekeket szolgálják. És csak a végén azt, amely a szakembereket – mondta a közgyűlési elnök. Ezzel az átadással teljessé válik a beruházás, megfelelő munkakörülmények biztosíthatóak a dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában