fotók és videó!

2019.12.31. 17:00

Pitypang és Cuki Nyúl trappolt a leggyorsabban

Huszonhetedik alkalommal nyulak lepték el a somogysárdi futballpályát. Idén szilveszterkor a felnőttek között Cuki Nyúl, az ifjúsági kategóriában pedig Pitypang bizonyult a leggyorsabbnak.

Góz Lilla

Kislányom ne etess több répát vele, mert nem tud futni – mindenféle földi jóval ellátták Pihe-Puhát a tavalyi győztest. Idén az ifjúsági kategóriában hatodik alkalommal indították el.

– Tavaly győzött, de több második és harmadik helyet is szerzett, most unokáim Zsófi és Helga fogják tapssal segíteni a futását – mondta el várdai Bek József. Hozzátette: a verseny előtt az udvaron tréningezték Pihe-Puhát. Idén azonban csak a második helyre sikerült befutnia, megelőzte Pitypang.

– Nyulunkat Kaposfüredről lízingeltük, a kezdetek óta részt veszünk a versenyen – mondta el Várhidi Márk. Hozzátette: bíztak abban, hogy az egész éves rideg-tartás meghozza az első helyet. Csapattársával a legszínesebb tréner díjat is elhozhatták volna. Herczeg Balázzsal, Mókussal bundában, óriási szemüvegben, színes sapkákban vettek részt a versenyen. A kislányok fejére nyuszifülek kerültek. Volt, aki madzagon húzott répával próbálta gyorsaságra bírni állatát, más szalmával teli ládát húzott a nyula előtt. A felnőttek között Cuki Nyúl lett a befutó, gazdáinál mindössze pár napja él Mezőcsokonyán.

– Hét hónapos, nagyon szereti a répát, azt kapott indulás előtt, az ifjúsági verseny volt a bemelegítés és utána nagyon tudott már futni – mondta el Hegedüs Zsanett. 27. alkalommal vették birtokba a nyulak a somogysárdi focipályát. A nyúlfuttató ötlete egy kocsmai beszélgetésen fogalmazódott meg.

– Postagalambokat indítottak a településen és az egyik madár tulajdonosa azt mondta, ha nem elsőként ér be a sajátja, akkor a nyulát a kukoricáson át hazahajtja – mondta el Fentős Zoltán polgármester. Hozzátette: idén az ifjúsági kategóriában negyven és a felnőttben pedig több mint húsz nevezés érkezett.

– Az a cél, hogy, találkozzanak a rokonok, barátok és egy forró tea, vagy forralt bor kíséretében eltöltsenek egy felejthetetlen szilveszteri délelőttöt – jegyezte meg a polgármester.

Idén első alkalommal a Somogy Hírlap is indított nyulat a versenyen. Milka, a lízingelt várdai nyúl a középmezőnyben végzett.

– Próbáltuk tapssal, kiabálással segíteni, de a bemelegítő ifjúsági futamon kiszaladta magát, nem a kupáért jöttünk, hanem kollégáimmal szerettünk volna egy szórakoztató programon részt venni, amelynek már több évtizedes hagyománya van Somogysárdon – mondta el Marosi Gábor újságíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában