ortodox ünnep

2020.01.13. 19:02

Fagyapó és Hóleány is ellátogatott az orosz rendezvényre

A legtöbb ortodox hívő mind a mai napig a javított Julianus-naptár szerint meghatározott napokon ünnepli a karácsonyt és az újévet.

Koszorus R.

Oroszországban január 7-én tartották a pravoszláv karácsonyt, az újév pedig január 13-ára esik. Ennek okán különleges ünnepséget tartott az Orosz Hagyományőrzők Kaposvári Egyesülete, ahol ezúttal is az orosz nyelvet tanuló gyerekek voltak főszerepben, akik többek között énekkel és mesével szórakoztatták az egybegyűlteket az Együd Árpád Kulturális Központban. Ám orosz nyelven elhangzottak azok a népszokások is, amelyeket a mai napig gondosan őriznek Oroszországban.

A nem mindennapi rendezvényre – talán az orosz dallamoknak és a gyerekek lelkes előadásának köszönhetően – ellátogatott Fagyapó és Hóleány is, előbbi a Mikulás, utóbbi pedig segítője.

A gyerekek természetesen nem távoztak üres kézzel a szokásos fenyőünnepről, hiszen Fagyapótól vehették át a kiemelkedő közösségi és tanulmányi eredménnyel büszkélkedő diákok az Orosz Nagykövetség ajándékcsomagjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában