figyelemfelhívás

2020.01.23. 16:19

Feketébe öltöztek a könyvtárosok

Bár nem volt gyászos a hangulat, mégis talpig feketébe öltözött könyvtárosok szolgálták ki a betérőket szerdán a magyar kultúra napján a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

K.G.

Ezzel csatlakoztak a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) országos kezdeményezéséhez, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy 2008 óta a kulturális ágazatban, így a könyvtárakban, múzeumokban és a levéltárakban nem történt béremelkedés. Ez a helyzet bérfeszültséget eredményezett, mert egy frissen felvett munkatárs és egy 40 éve a pályán lévő, doktori címmel rendelkező kolléga ugyanannyit fog keresni, ami szűkíti az előremeneteli lehetőségeket a könyvtárosok álláspontja szerint. Kaposváron a könyvtári szolgáltatás nem szünetelt ezen a napon, és mivel az intézményben nincs szakszervezet, az akcióval csupán a szolidaritásukat fejezték ki a mozgalommal úgy, hogy a dolgozók többsége fekete ruhát öltött, tudtuk meg Horváth Péter igazgatótól.

https://www.facebook.com/konyvtarkaposvar/photos/a.121851114563124/2778520028896206/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában