kiállítás

2020.01.29. 14:00

Galambfészek lett a lellei művházból

Koszorus R.

Szárnyasok lepték el a balatonlellei Városi Művelődési Házat. Balatonlelle Balatonboglár és Környékük Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete mutatta be legpompásabb állatait szombaton és vasárnap. Huszonhat fajta kétszázhatvan egyede, s többek között az Országgyűlés által 2004-ben nemzeti kinccsé nyilvánított komáromi bukó és a budapesti tükrös is ott bólogatott-búgott a művelődési házban.

 

Rajtuk kívül a kiállítás sztárjai a nyulak, tengeri malacok és díszmadarak voltak. – Minden évben egyszer, általában január elején tartunk egy szakmai napot és egy kiállítást – mondta lapunknak Futó Gábor, az egyesület elnöke. – Ilyenkor természetesen az is lényeges, hogy megmutassuk a nagyközönségnek, mivel foglalkozunk és hogy fontos a természet szeretete és az állatokkal való törődés.

Ilyenkor minősítik a galambokat, szakmai bírálatot tartanak. Egyfajta számvetés is volt tehát a kiállítás az elmúlt évről, amely eredményes volt az egyesületi tagoknak, hiszen több tenyésztő fajtagyőztes egyedeket mutatott be a nemzeti kiállításon és szép eredményeket értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában