egészség

2020.01.30. 14:00

Hetente háromszor kap gyümölcsöt több mint 20 ezer diák

Több mint 20 ezer somogyi diák jut friss gyümölcshöz, zöldséghez és tejkészítményhez az iskolagyümölcs- és tej programban. A Kaposvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő 70 intézményben 8500 diák, hetente három alkalommal kap gyümölcsöt.

Marosi Gábor

Általában almát és körtét, de gyümölcsléhez is hozzájutnak az egy és hatodik osztály közötti tanulók. Az iskolatejprogramban 11 ezer 800 fiatal érintett, akik hetente négyszer kapnak különféle tejkészítményeket. Az óvodás és általános iskolások poharas tejet, vaníliás tejet, kefirt, gyümölcsdarabos joghurtot és ömlesztett sajtot biztosítanak az intézmények.

A Siófoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános és speciális iskolákban tanuló csaknem 8500 általános iskolásnak adnak tejet és abból készült finomságokat. Az iskolagyümölcs-programban összesen 6000 első és hatodik osztály közötti gyerek kap friss almát és százszázalékos almalevet. Gruberné Kis-Pál Andrea, a Siófoki Tankerületi Központ igazgatója megkeresésünkre elmondta: a gyümölcsöket, a helyi termelőket tömörítő cégtől szerzik be. A beszállító negyedévente gyümölcs- és zöldségkóstoltatást szervez a diákoknak. A kormány 7,81 milliárd forintot biztosít a két programra az idén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában