etetés

2020.01.08. 20:00

Madáretető: Olajos magvakkal segíthetünk átvészelni a hideget

Ha elkezdtük, ne is hagyjuk abba tavaszig a madarak etetését, ám nem mindegy, hogy milyen csemegével látjuk el őket.

Góz Lilla

Az etetők első vendégei általában a cinegék Molnár Marcell, a Magyar Madártani Egyesület kaposvári helyi csoportjának vezetője szerint. Ő azt mondta: olajos magvakkal etessük a madarakat, például dióval, de a legjobb a fekete napraforgó. Kedvelt számukra a cinegekalács, amikor faggyúba rakják bele a különféle magokat.

– Amit semmiképpen se adjanak a madaraknak az a kenyérmorzsa, a péksütemények maradéka – figyelmeztetett Molnár Marcell. – Nem azért, mert nem tudják megemészteni, hanem mert a rovarevő madarak begyében megerjedhet ez. Ezen kívül füstölt, vagy sózott szalonnával sem szabad etetni a kis szárnyasokat.

A legtöbb kaposvári óvodában is heti rendszerességgel töltik fel az etetőket a gyerekek. A szakemberek arra figyelmeztetnek, ha egyszer elkezdtük etetni a madarakat, akkor fontos, hogy egészen tavaszig adjunk nekik az általuk már megszokott helyen eleséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában